torsdag 1. desember 2011

Luke 1

Desember er i gang og selvom været ute ikke akkurat sier jul så er nedtellingen i gang.

IMG_2960

Jeg jobbet tidligere i lekebutikk og lovet meg selv at jeg aldri skulle begynne med sånne pakkekalendere. For makan til mye rart en desperat forelder kjøper for å fylle disse 24 “lukene”. Men så fikk jeg barn selv og som den håndarbeidnerden jeg er så kunne jeg ikke la være å brodere kalender til barna mine.

bloggbilder 003

Denne var ferdig da frøkna var 2,5 år og plutt 6 mnd. Jeg gikk på med godt mot, fylte den med julepynt som jeg tenkte jeg bare kunne pakke ned og ta opp igjen til neste års kalender. For å si det sånn, det eneste som fortsatt er med i kalenderen fra det første året er Fisher Price julekrybba, som kommer stykkevis og delt den siste uka før jul.

MEN jeg prøver å begrense meg litt når det gjelder hva jeg putter oppi kalenderen. Kriteriene er at det skal være noe som barna trenger/som de kan bruke/som ikke blir liggende og skrote, evt. noe vi skal gjøre sammen. ReVinyl har forresten masse gode tips til aktiviteter i julekalenderen dersom du fortsatt mangler innhold til noen av “lukene” dine.
Problemet for meg er at en brodert kalender er veldig fin og se på, men ikke så praktisk å fylle gaver på. For gavene drar i veven og jeg har rett og slett måttet holde meg til å henge opp toppen 4 gaver omgangen. Da er liksom litt av poenget med kalender borte tenker jeg… Man skal jo liksom se nedtellingen til julaften. I år kom jeg derfor på en lur idé.

IMG_2959

I går kveld gikk jeg rundt i huset og tok 24 bilder. Og så pakket jeg inn hvert bilde og hang det på  kalenderen.

IMG_2961

Og hva tok jeg så bilde av?

IMG_2962

Potensielle gjemmesteder for kalendergaver!!!
Og hva var i penalet i luke nr 1? Jo, blyantspissere med beholdere til begge barna. Hurra, slutt på blyantspiss utover hele bordet!

IMG_2963

Så nå er alle “pakkene” på plass på kalenderen og jeg har mulighet til å tilpasse gavene litt til dagen vi har foran oss.

Velkommen tilbake i morgen. Da skal jeg vise dere oppussing av loppisfunn, del 1.

 

23 dager igjen til julaften!

 

4 kommentarer:

house of hopen sa...

Du er så lur assa! Jeg er skikkelig imponert. Tenk for et arbeid du har lagt ned i den søte kalenderen.... Beundringsverdig:)
Jeg kan ikke si meg mer enig, pakkekalendere må inneholde nyttige ting. Det har jo tatt helt av med kalendere. Jeg kjenner jeg blir helt dårlig, Champions League kalender liksom. Hva i fela har det med jul å gjøre. Av prinsipp snur jeg meg langt vekk fra sånt. Jeg er gammeldags og liker at det ligger omsorg i det med kalender. Det må jo være litt vettugt innhold!

Bravo til deg Mari, en skikkelig god og solid kalender. FLOTT!


Klem fra Solveig

Prinsesse Mari sa...

Tusen takk for super koselig kommentar, Solveig! God førjulsklem fra meg!

Tråkleguri sa...

Så fin den var!!

Og kjempelurt med bilde av gavene.
Vi har også en slik fin, brodert kalender som min niese (hun er voksen, altså) har laget til barna mine. Helt nydelig!!

Men som du sier, så kan man ikke henge verken tunge eller mange ting på den.

Vi har så langt løst det med å bare henge opp en for dagen. Tror uansett det hadde vært tungt for lillebror å se på alle de gavene i en månded... De tror nissen går og lusker rundt, og henger opp en gave i dann og vann. Ikke nødvendigvis om morgenen.

Spennende det også. Selv om man mister nedtellingen.

Maja sa...

For en flott idé. Jeg har en kalender med små lommer og får ikke plass til store ting oppi, men bilder av gjemmesteder går sikkert oppi med litt bretting. Tusen takk for tips og inspirasjon. :)

Related Posts with Thumbnails