lørdag 19. mai 2012

Sommersøm!

Prosjekt “stoffslanking” er i gang. Jeg leter frem stoffer og spør hva de vil bli. Denne gangen fant jeg mange stoffer som ville bli sommerklær, og det var bra for frøkna vokser i full fart. Er det sånn at man vokser litt ekstra mye det siste året før man begynner på skolen?

Første plagg ut er et skjørt. Stoffet fulgte med i en stoffkasse jeg kjøpte i en nettauksjon. Jeg aner ikke hva slags stoff det er. Det er har en litt annen kvalitet enn vanlig bomull, litt glatt i overflaten og det er kliss umulig å stryke det glatt. Når jeg vasker det neste gang skal det ikke sentrifugeres, håper det kanskje kan hjelpe.  Jeg brukte mønsteret fra boka Barn igjen, men det var ekstremt stort så jeg måtte sy det inn en cm i hvert panel av skjørtet.

IMG_3387

Andre plagg ut ble til i hodet mitt da jeg sto på Lommedalen musikkorps sitt loppemarked for noen uker tilbake. Jeg fant en svææær stoff bit som jeg ikke aaaner hva kan ha vært tidligere. Det var fullt av blonder og rysjer, og løpegang både oppe og midt på. Jeg så for meg at det kom til å bli en veldig søt og romantisk kjole til frøkna, og jommen var det ikke akkurat det det ble.

IMG_3385
Lurer på om jeg skal ansette noen som kan stryke for meg.

IMG_3386

Jeg har ikke noe bånd i løpegangen midt på kjolen, kanskje det kunne vært aktuelt for å gjøre om litt på modellen. Jeg må se litt hvordan den faller når frøkna får den på.

Siste plagg ut ble til av et tilda stoff (?) som jeg fikk på salg i fjor. Jeg synes stoffet er supersøtt, men det har vært et typisk “Å, deg må jeg ha, men hva skal du bli?” - stoff. Men plutselig ropte det at det ville bli en sommerkjole.

IMG_3383

Da jeg egentlig var ferdig med å sy kjolen så syntes jeg at den manglet noe så da begynte hjernen og drodle frem en applikasjon med utgangspunkt i fuglene på stoffet.

IMG_3382

Merkelappen min måtte selvfølgelig festes med en roseknapp.

IMG_3384

Nå er det litt flere sommerklær i skapet til frøkna og litt mindre stoffer i kassene mine.

2 kommentarer:

Tråkleguri sa...

Så masse fint!

Den rysjesaken fra loppemarkedet tok kaka. Sååå nydelig!!

Du kan pakke meg inn i ting fra loppemarked any time ;)

Prinsesse Mari sa...

Har vurdert å pakke meg inn i litt av det stoffet selv, men lurer på om det vil se litt bløtekakeaktig ut på denne kroppen. ;)

Related Posts with Thumbnails