søndag 10. juli 2011

Sydde skjørt, lagde kjole

For ca 1 år siden, da overlocken fortsatt var ganske ny, bestemte jeg meg for å sy et skjørt til en fest vi skulle på. Det var lørdagsformiddag, ungene lekte fint og jeg klippet og sydde i vei. Men det er ikke alltid det funker så bra når man syr uten plan. Mitt skjørt ble altfor stort, altfor langt og jeg trenger kanskje ikke si at jeg valgte noe annet da jeg skulle kle meg til fest. Skjørtet ble liggende på vent i ufo kassen og tanken var å klippe det opp og sy noe annet.

IMG_2358red

Men plutselig en dag fikk jeg en idé. Dette skjørtet blir jo en fin kjole! Prøvedukken min fikk stå modell mens jeg prøvde meg frem med seler og knapper og mere til. Så gikk det litt tid…. litt lang tid faktisk, før jeg endelig fikk satt meg ned og sydd sammen alt. Og jeg må si at resultatet var verdt å vente på.

IMG_2358red

De svære knappene fra Rainbow tekstil passet perfekt på selene og pynten på skjørtet er inspirert av Shamu. Det korallfargede stoffet er ribb og det gjør at kjolen sitter ganske godt over brystet selv uten seler. Kanten nederst er bare sikksakket så det bølger seg litt. Jeg prøvde rullefald her, men det må jeg sette meg litt mer inn i først. Jeg fikk ikke den sømmen til å bli fin.

IMG_2368

Selefestet på ryggen ble litt mer trøblete enn jeg hadde tenkt og på bildet her ser jeg at det ser litt skjevt ut. Det er det ikke så skjevt når kjolen ligger flatt altså. Jeg ville at selene skulle gå i kryss og synes på utsiden av ribben, men hvor skulle jeg da feste dem? Jeg måtte sprette opp litt av sømmen mellom ribben og skjørtet og dyttet selene inn der. Men for å få de til å holde seg på plass måtte jeg sy noen sømmer histen og pisten.

IMG_2367

Når kjolen er med på vift får jeg så masse komplimenter. Det er ikke måte på hvor herlig fargerik, glad, morsom og pippi’ete kjolen var! Gøy når man får sånne komplimenter for hjemmesydde plagg!

1 kommentar:

Tråkleguri sa...

Så morsom den ble!

Skikkelig gøy når man får til et ferdig plagg utav disse ufo-ene...
Og de blir oftest ekstra kreative også, fordi man må ta ett og annet krumspring for å få det til.

Skjønner godt at du får positive kommentarer når du går med denne.

Dukk ned i ufo-eska og se om du finner noe mer da!!

Related Posts with Thumbnails