fredag 28. mai 2010

Meitai: Eplet faller ikke langt fra stammen

Tidligere i år fikk jeg en koselig telefon fra en av mannens kollegaer. Hun lurte på om jeg ville sy en meitai for henne, og kanskje jeg til og med kunne sy en liten en som den kommende storesøster kunne bruke. Og koselige bestillinger sier man ikke nei til. I og med at denne meitaien skulle brukes til en liten fersking så måtte jeg lage meg et nytt mønster, da det jeg hadde egner seg bedre for store barn. Og så var det dekor da… Jeg tenkte og funderte og hadde veldig lyst på en dekor som bandt mor og datter mt’ene sammen. Så plutselig en dag så ramlet ideen ned i hodet på meg, like uventet som alltid, og etter en mailveksling så var designet bestemt og resultatet ble som så:

IMG_0601

Den buede støttekanten øverst kan brettes ned om ønskelig og det er sydd tre sikkerhetsømmer rundt hele panelet i tillegg til ekstra sikkerhetssømmer ved selefestene. På kanten nederst sydde jeg tett i tett med sømmer så den skal føles god og stabil og trygg for både den som bærer og den som blir båret.

IMG_0600

Mor sin mt er dekorert med et eple for hvert barn.

IMG_0596

Barne mt’en er ikke dårligere enn mor sin og har samme nedbrettbare støtte i overkant og sikkerhetssømmer og støttesømmer så dukken skal sitte like trygt som lillebror.

Nå er det bare å vente på at lillebror kommer og høre om mt’en fungerer som den skal. Det virket i hvert fall som om mor var fornøyd med hvordan de ble tilslutt.

Mønster: mitt eget etter inspirasjon fra flere på nettet

Stoff: Koksgrå lin fra stoff & stil, applikasjonsstoffer fra restehaugen og det grønne stoffet er fra Lappemakeriet på Verket.

IMG_0603

Sydde en oppbevaringspose til den store mt’en også, da jeg ofte tenker at jeg burde hatt en sånn selv i stedet for den lite stilige h&m posen som jeg bruker.

5 kommentarer:

Sheneligans! sa...

Hei! Hvor mye tar du for slik en liten meitai (til dukker)?

Prinsesse Mari sa...

Fra 300 kr for barne MT. :)

Anonym sa...

Utrolig morsom og kul dekorasjon på MTene!! Litt leit at min frøken har blitt for stor til å (ville) bæres.

Tar du julegavebestillinger hvis jeg tenker litt kjapt, eller?

Svigerfetterinne Birgitta

Prinsesse Mari sa...

Tusen takk, Birgitta!!!

Tar gjerne i mot julegavebestillinger.

Klem Mari

Eg ... sa...

så fine :-)

Related Posts with Thumbnails