mandag 13. august 2012

Litt nytt til stellebordet.

Stellebordet vårt har vært igjennom to bleiebarn til nå og bar vel noget preg av dette. Stellematten så rett og slett ikke ut, den var trukket i et stoff som ikke så lett lot seg vaske (smart!) og innmaten var begynt å gli fra hverandre. Jeg kjøpte en skapbakplate for 20 kr i billigkroken på ikea, limte fast skumgummien fra den gamle stellematten så den ikke skulle skli mer og laget et nytt trekk i voksdukstoff. Jeg vil uansett bruke et håndkle under babyen, så det blir ikke klamt mot babystumpen. Men NÅ blir det i hvert fall lettere å vaske matten.

IMG_3888

Trekket er teipet rundt på undersiden med bred pakketeip og festet til selve rammen på stellebordet med sterk borrelås på teip. Jeg har forsøkt å rugge på matten så den skulle løsne, men den sitter utrolig godt på plass. Så nå er den både praktisk, fin og trygg og klar for nye bleieskift!

Jeg har i det siste har jeg vært en del på Pinterest. Der inne har jeg oppdaget noe jeg ikke har hørt om før: Peepee Teepee også kjent som Weewee Wigwam, eller på godt norsk: Tissetelt!

Min tidligere erfaring fra skift av bleie på baby utstyrt med fontene, tilsa at dette ikke var noen dum idé å teste ut. Så nå har jeg altså sydd min egen variant av Tisseteltet.

IMG_3886
Modellene måtte nesten få navn.
Bak fra venstre: No monkey business, Opp som en løve, brun variant av Put out the fire og grønn variant av Put out the fire!

IMG_3887

Jeg brukte rester jeg hadde av jersey stoffer, der fikk jeg endelig ryddet opp i den haugen, og en liten froté bit som jeg har fått av mamma.

Jeg ser for meg at disse vil fungere greit i starten til minstemann oppdager hva jeg plaserer “der nede” og plukker den vekk selv. Håpet er at jeg skal kunne la den lille kroppen sprelle i all sin nakne prakt uten at jeg får meg en dusj i samme slengen. Og nå ligger i hvert fall det meste til rette for akkurat det!

6 kommentarer:

Annwes sa...

Så artig idé med slike "tissetelt", har det fungert? Tøffe var dei i allefall :)

Prinsesse Mari sa...

Det funker helt greit, men jeg ser at man kanskje burde foret de med noe litt tykkere enn frotteen jeg har brukt. Evt bruke pul e.l. Det kan fortsatt komme en liten sprut gjennom teltene jeg har laget.

Prinsesse Mari sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Prinsesse Mari sa...

Jeg kom til å slette denne kommentaren fra Mystory:

Hei. Ser det er lenge siden dette er lagt ut, men har du en oppskrift på trekket til stellematta? Hvordan får du det så fint i kantene?

Svar:
Jeg bare tegnet av sidene på stellematten og la til sømmon. Trekket er laget av voksduk så det er litt stivt å jobbe med, samtidig så er det ganske takknemlig med tanke på at det ikke rakner. Jeg teipet duken fast på undersiden av stellebordet. Rett og slett fordi jeg ikke orket å prøve å tre på et trekk i voksduk. ;) Dette holdt fint i 2,5 år til stellebordet forsvant ut av badet.

my story sa...

Ok, takk for svar. Brukte du symaskin?

Prinsesse Mari sa...

Ja det gjorde jeg, my story! :)

Related Posts with Thumbnails