mandag 16. mai 2011

Gratulerer med dagen!

Så var det altså straks 17.mai igjen. Huset er pyntet, flaggene strøket og pentøyet hengt frem. I år er det far og datter som stiller i bunad. Plutt passer ingen av bunadene vi har arvet så da blir det bare penbukse og genser i morgen. Min bunad har jeg vokst ut av for omtrent 15 år siden så den skal få henge pent i skapet. I stedet har jeg funnet frem kjolen jeg brukte til jul.

IMG_2140

På julaften fant jeg nemlig ut at jeg ikke hadde planlagt hva jeg skulle ha på meg. Så jeg dykket inn i skapet og fant frem en h&m kjole som sitter fint på meg. Den kostet vel 99,- i sin tid, og du verden så mye jeg har brukt den. Men den er jo ikke akkurat så spennende. Svart med en sløyfe foran. Derfor fant jeg ut at jeg skulle endre den litt, så mens mannen tok seg av julematen satte jeg meg ved maskina.

IMG_2143

Jeg spratt av sløyfen i livet og sydde på kroklisse og nederst laget jeg et hjerte med bilde av barna på. Bildet lå klart til et annet prosjekt så det var fort gjort å lage. Ganske gøy å vite at mens alle stresset på julaften så satt jeg og sydde meg kjole. Nuvel, syntes kjolen passet vel så bra på 17. mai.

IMG_2145

Da jeg fant frem flagg og sløyfer kom jeg frem til at jeg hadde en sløyfe for liten og jeg bestemte meg raskt for å låne ideen til Solveig fra House of Hopen. På en-to-tre var sløyfa klar… og da dukket selvfølgelig den opprinnelige sløyfa frem. Jeg syntes nå den nye passer best så det blir vel den jeg går med i morgen. Kanskje jeg til og med treffer på Solveig så jeg kan vise den frem.

IMG_2144
Hvor kom denne merkelige bretten fra? Sløyfa var nystrøket da jeg satt den på kjolen.

Bordet er ferdig dekket og mørket senker seg ute. Vi er klar for morgendagen og gleder oss til å rope høyt hurra!

IMG_2146

Endelig er dagen her som jeg har lengtet etter,
jeg skal gå i toget og jeg er så glad!
Du kan tro jeg skal nok rope ut av alle krefter
svinge flagget mitt og rope høyt HURRA!!

Ser du flagget mitt?
Rødt og blått og hvitt
Det skal vaie fritt og vise seg
Fritt og vakkert er det som vårt kjære gamle Norge
Ja, det landet er vi glad i du og jeg

3 kommentarer:

house of hopen sa...

HERLIG Mari!
Jeg elsker kjolen din, den er bare så smekker og du så strålende ut i dag. Synd vi ikke fikk pratet mer, men sånn er det på en travel dag som 17.mai.
Det var knallmoro at du lagde deg en sløyfe du også, herlig at jeg fikk sett den live og 1000 takk for at du linket til meg i innlegget ditt!
Takker og bukker for det...

Det har vært en fin dag med HURRA rop og glade barn. Hvor mange is ble det? ....mange!

Klem fra Solveig

Hilde sa...

Så stilig!!

Prinsesse Mari sa...

Ble faktisk null is på meg, Solveig! Men desto mer muffins og bær! namme, namme! Veldig koselig 17.mai og jeg elsket den stooore klemmen i starten av toget. Gøy at vi traff hverandre i mylderet! Og tusen takk for komplimentet!

Related Posts with Thumbnails