lørdag 4. desember 2010

Fuglemat

For en tid tilbake laget frøkna og jeg fuglemat til småfuglene i området. Jeg har tenkt på å blogge det, men det har gått litt i glemmeboka nå som jeg har fullt opp med julemarked og juleforberedelser. Men nå sitter jeg her, en lørdagsmorgen i desember, peisen er tent, telys lyser opp stua, barna pusler puslespill og dagen er satt av til julekos. Jeg føler at jeg har et hav av tid og da kan jeg jo godt bruke noen minutter på å blogge fuglematen vår. Og kanskje noen andre der ute synes ideen er god og vil prøve selv.

Jeg fant ideen i et juleblad i fjor, men da fikk vi aldri gjennomført det. Nå var jeg tidlig ute. Kjøpte fuglefrø, matfett og, viktigst av alt dersom jeg vil gjøre noe med barna, sa fra til frøkna at “til helgen skal vi lage fuglemat!” Har jeg først sagt noe til frøkna så glemmer hun det ikke. Da er det bare å gjennomføre.

IMG_1409

Vi brukte vanlige plastkrus som form, men her er det i grunnen bare fantasien som setter grenser. Lille prinsessa helte frø i alle krusene.

IMG_1411

Så satte hun en grankvist midt i hvert krus. Dette skulle bli opphenget vårt.

IMG_1410

Jeg helte flytende matfett over frøene, viktig at matfettet ikke er glovarm når man gjør dette dersom man bruker plastformer. Det ble hull i et av krusene våre…

IMG_1415

Så var det bare å la det hele stå litt i kjøleskapet, knyte på sløyfebånd og…

IMG_1433

henge de ut på fuglehuset.

Jeg ser i ettertid at det nok er enda lurer å blande flytende matfett og fuglefrø først og la det stå bare bitte litt. Vi helte fettet over frøene og da ble overflaten ganske glatt og det gjør det litt vanskeligere for småfuglene å hakke løs frø. Skjærene derimot har hatt fest her og spiste opp 6 “glass” første helgen de hang ute.

IMG_1437

Dette er en super aktivitet for barn og voksne som man kan kose seg med i etterkant også. Her sitter vi stadig og titter ut for å se om fuglene kommer på besøk.

4 kommentarer:

maanebarnet sa...

Så hærlig ide!!! Det må prøves en eller annen gang i løpet av vinteren. Og så blir fuglene glade også!

Marianne sa...

WOw, så god ide!
Har jeg aldri sett før!
Må skrives ned i boka hvor jeg fører logg over "ting som er lurt å gjøre med barn, når barnet blir litt større" :)
Jeg har nemlig en tendens til å glemme lure tips..

Hva slags matfett snakker vi her egentlig?

Klem fra novisen :)

Prinsesse Mari sa...

Vi har brukt vanlig delfia fett. Lurt med loggbok. Er det noe du skryter på deg eller er det noe du faktisk har? ;)
Tror jommen jeg skal blogge flere ting som jeg gjør med barna. Kanskje jeg kan gi folk flere ideer. (Også kan jeg jo late som om jeg er superflink til å finne på aktiviteter med barna mine, mens jeg egentlig er mor av typen som setter ungene i lek og går av gårde for å gjøre andre ting, husarbeid, sy, se på tv...)

Tonje Sara sa...

Denne varianten har jeg ikke sett før, det var jo utrolig lurt! Kanskje vi får gjort det i løpet av helga, når nyttårs-styret har lagt seg:)
Takk for at du deler, og du må gjerne legge ut flere lure aktiviteter!

Related Posts with Thumbnails