fredag 14. januar 2011

Tilbake til røttene

Det var vel broderiet som tok meg først. Det var da jeg fikk brodere i håndarbeiden på barneskolen og jeg ble ferdig så fort at jeg fikk brodere en hel duk at jeg ble hekta! Etter det har jeg brodert utallige motiver. Jeg har brodert bryllupsgaver, bordkort, bilder, puter, bokmerker…. og så fikk jeg liksom nok for en stund. Egentlig fikk jeg nok av alt håndarbeid. I flere år var det bare så vidt jeg laget noe i det hele tatt. Og så fikk jeg barn, og med tiden fant jeg roen til håndarbeid igjen. Jeg broderte en julekalender til barna og begynte på en til min venninne M samtidig som jeg ble tatt av sybasillen. Så har jeg sydd og sydd og sydd… og sydd… 2009 har, som tidligere nevnt, vært et skikkelig søm-år. Jeg husker at jeg strikket litt i påsken, men ellers har jeg sittet oppe på loftstua ved symaskina opp til 7 kvelder i uka!

IMG_1686

Men i år som i fjor har jeg litt behov for å nyte sofaen nede i stua nå i starten av året. Og derfor ble jeg ganske fornøyd da Ateljé Margaretha katalogen dumpet ned i postkassen i romjula. Det er riktignok ikke så mye jeg trenger av broderier og det er heller ikke så mye som appelerer til meg i denne katalogen, men mange av julemotivene er veldig koselige. I tillegg følte jeg at dersom jeg skulle bestille et motiv nå så skulle det være noe som jeg måtte bruke litt tid på så jeg kunne hente det frem nå og da i løpet av det neste året.

Jeg bestilte meg rett og slett et juletreteppe.

Jeg har ikke gitt meg selv noe tidsfrist på dette broderiet. Jeg vet med meg selv at jeg kommer til å brodere intenst nå også dabber interessen litt av før jeg får en ny intens broderi periode.

IMG_1683

Jeg vet jo ikke en gang om jeg kommer til å bruke dette som juletreteppe. Min mor mener det blir altfor fint til å ligge på gulvet under et tre, men jeg er usikker på om jeg har noen bord som dette kan brukes som duk på. Vi får se hva det blir til når det er ferdig!

IMG_1687

Jeg er i gang og gleder meg til å ha et sofaarbeid i tiden fremover.

3 kommentarer:

Merete sa...

Det var ikke et lite broderi du hadde gitt deg i kast med heller da! Men gu så flott! :-) Deilig med litt forandring i hånarbeidsfronten!

Prinsesse Mari sa...

Jeg ble rett og slett litt inspirert av kalenderen jeg laget til deg, Merete! Den var nok også av typen "utfordring å brodere" med masse smånyanser og ett sting her og to sting der. Det var så gøy og deilig avkoblende så jeg måtte bare finne noe nytt som kunne underholde meg.

Villblomsten sa...

så flott kjole du har laget :-)

Related Posts with Thumbnails