onsdag 5. september 2012

Litt strikk til minstemann

Når jeg ikke orker å sy eller kreere noe så sitter jeg gjerne og lar meg inspirere på Pinterest. Av og til ender jeg opp med å få laget noe ut fra inspirasjonen. Tidligere har dere sett Peepee Teepee og godteposene fra barnebursdagen.

Jeg har latt meg sjarmere totalt av små nyfødte nussliger i strikkede eller heklede babycocoons. Så da tok jeg frem noe garn som jeg har hatt liggende, lette frem en oppskrift på nettet og prøvde meg frem. Barna lurte etter hvert fælt på hvem som skulle ha “den store lua”.

IMG_4033

Dette er altså en slags pose som babyen kan ligge inni, i stedet for å pakke barnet inn i et teppe liksom. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å funke, men gleder meg til å teste det ut når minstemann kommer ut.

Jeg måtte kjøpe litt mer garn for å fullføre prosjektet og endte selvfølgelig opp med å ha igjen over et helt nøste etterpå. Så da lette jeg opp en lue oppskrift på Drops sine nettsider og strikket en søt liten sak.

IMG_4032

Jeg heklet noen ører på luen for å gjøre den litt ekstra søt! 

Men jeg hadde fortsatt litt garn igjen etterpå og da var det bare å tenke ut hvordan jeg skulle strikke sokker. Jeg gikk for sånne sokker som jeg i farten ikke kommer på hva heter. Sånne vrisokker liksom… *hjernen på ferie*.

IMG_4034

Dette er i grunnen den eneste typen sokk jeg kan strikke for dette med hæl har jeg ikke helt kontroll på.

IMG_4031

Nå ligger det bare her og venter på noen som skal bruke settet!

tirsdag 4. september 2012

“På tampen av sommeren”-kjole

Fant dette flotte stoffet på Panduro tidligere i sommer og tenkte jeg skulle sy en sommerkjole eller to av det. Jeg rakk ikke sy før ferien, og da jeg endelig fikk sydd kjolen var sommeren jommen på hell. Men hva gjør vel det?

IMG_4025red

Her i huset tar vi bare på oss thights… etter hvert en genser under og til slutt ullklær under sommerkjolene. Sommerklær er helårsklær med andre ord.

Frøkna har strukket seg noe voldsomt den siste tiden så for å forlenge kjolen litt så den kanskje holder som kjole neste år også, satt jeg på en blonde nederst. Dette er en blonde som jeg har fått av mamma fra ett av hennes prosjekter. Kjekt å få brukt opp noe av det man samler på.

mandag 3. september 2012

Putebonanza!

Jeg har over lang tid hatt en del puteprosjekter i hodet. Begge barna har kosemadrasser på rommene sine. Dette er madrasser som brukes til lesing av bøker, kosestunder, soveplass for oss voksne ved sykdom hos barna m.m. Disse må ha en haug med puter skal det være ordentlige kosemadrasser. Frøkna har bodd på rommet sitt lengst og hun har derfor allerede fått en del puter der inne over tid. Noen av de har flyttet til en liten benk hun har på rommet sitt, som vist i dette innlegget fra julekalenderen min. Resten bor her:

IMG_4039

Tok bare bilder av putene mens de lå i hjørnet og ingen individuelle bilder. Den bakerste er laget i et bomullsstoff fra Panduro. Den inneholder en ekstra dyne. Puten til venstre er i det herlige eventyrstoffet til Stoff og stil. Langs kanten opp og nede har jeg laget bisebånd med rødrutete stoff. Puten til høyre er i et annet søtt stoff fra Stoff og stil med fugler på. Det var en stoffrest jeg hadde og puten ble vel til på 10 min. Puten helt i front er laget av min gamle collage genser (str 8 år eller noe). Forsiden viser Mikke og Minnie forfra, baksiden viser de bakfra. Klassisk 80-talls genser.

Plutt flyttet inn på rommet sitt nå i våres og putene hans er blitt til de siste ukene. 

IMG_4035

Den sorte sjørøverputa er fra et sengesett som jeg kjøpte brukt en gang i tiden. Puten med “trær” matcher gardinene hans og inneholder en ekstra dyne. Dinosaurputen har fått en kjempe applikasjon.

IMG_4037

Stoffet jeg har brukt i applikasjonen er det samme som jeg sydde sengetøy til han i i sin tid. På baksiden måtte jeg applikere noen andre dinosaurer for de ville plutt ha med. Man gjør da som kongen befaler!

IMG_4038

Den hvite sjørøverputen har jeg gått med i hodet lenge.

IMG_4036

Jeg har satt et grønt stoff bak det hvite stoffet, sydd oppå en ark med rivevlies som jeg hadde tegnet på også klippet jeg ut de grønne partiene i det hvite stoffet tilslutt. Plutt var veldig fornøyd med den nye puten sin.

Til minstemann så har jeg sydd pute til oppbevaring av dyner i den neste størrelsen han skal ha. Puten er i samme stoff som gardinene på rommet hans.

IMG_4029

I tillegg har jeg sydd nytt trekk til ammeputen (det må da telle som pute det også).

IMG_4030

Kom på at jeg ikke har vist frem putene jeg sydde til en russebuss i våres. De skulle ha 4 runde pølseputer i skai og det var faktisk lettere å sy enn jeg hadde forestilt meg.

IMG_3375

Related Posts with Thumbnails